Προλεταριακός ξεσηκωμός ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης | Διαδήλωση: Σάββατο 5 Μάρτη, 12:00, Μοναστηράκι

Κανένα ψέμα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για το ασφαλιστικό. Καμία επικοινωνιακή φιέστα, καμία συζήτηση στη Βουλή δεν μπορεί να κρύψει ότι στόχος του νομοσχεδίου που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση είναι η προάσπιση των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και εις βάρος των εργαζομένων.

Για αυτό η αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση που πρότεινε η συγκυβέρνηση στους δανειστές περιλάμβανε: Την μείωση των συντάξεων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Την προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Το ξεπούλημα της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ταμείων. Την καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς. Πρόταση, όμως, που απορρίφθηκε από τους επικυρίαρχους της χώρας. Την ΕΕ και το ΔΝΤ. Και πλέον η συγκυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με τους δανειστές ετοιμάζεται να φέρει ένα ακόμα σκληρότερο (αντι)ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει: Την καθιέρωση «εθνικής σύνταξης δύο ταχυτήτων» ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης, οριζόντιες μειώσεις 5% σε επικουρικές συντάξεις, μειώσεις από 20% εώς 50% στα εφάπαξ και στα μερίσματα, μείωση του ανώτατου πλαφόν της κύριας σύνταξης.

Έτσι και αλλιώς οι αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις αποτελούν μέρος του 3ου Μνημονίου, η εφαρμογή του οποίου είναι μονόδρομος σύμφωνα με τον Τσίπρα, και επιβάλλει ρητά την περικοπή των συντάξεων και των παροχών των ασφαλιστικών ταμείων.

Κανένα ψέμα δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια για το ασφαλιστικό. Υπεύθυνη για τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων είναι η λεηλασία των αποθεματικών τους, εδώ και δεκαετίες. Το τζογάρισμα τους στο Χρηματιστήριο και η επένδυση τους σε δομημένα ομόλογα. Το «PSI», το 2012, το οποίο κόστισε στα Ταμεία περίπου 26 δις. Η πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά την οποία τα Ταμεία έχασαν πάνω από 1 δισ. Υπεύθυνη είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών όλα τα προηγούμενα χρόνια και η γενικευμένη εισφοροδιαφυγή της εργοδοσίας, η οποία υπολογίζεται στα 13 δις. Η ανασφάλιστη εργασία, οι μειωμένοι μισθοί, τα πεντάμηνα προγράμματα των ΕΣΠΑ, η ανεργία.

Όλοι στους δρόμους. Όλοι στον αγώνα.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Μια ιστορική κατάκτηση που εξασφαλίζει τη συνταξιοδοτική προστασία, την πρόσβαση στις δομές υγείας και πρόνοιας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αγωνιστούμε, αν θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Αν θέλουμε να ανατρέψουμε τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα των μνημονίων.

Η ελπίδα έρχεται μονάχα μέσα από τον αγώνα, τον καθημερινό κοινωνικό και ταξικό πόλεμο. Η μάχη ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής σφάλισης ας γίνει η αρχή της προλεταριακής αντεπίθεσης. Του λαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Πόλεμο σε κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ

Διαδήλωση: Σάββατο 5 Μάρτη, 12:00, Μοναστηράκι

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *