Αλληλεγγύη στο σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη (Δίκη 3 Ιούνη)

aa_Fotor“Γαλουχημένος από την οικογένειά μου με τις λαϊκές αξίες και αρχές της αγάπης για τη δικαιοσύνη και του μίσους για την αδικία, της αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από βοήθεια, της απέχθειας προς την εκμετάλλευση, της υπεράσπισης των ιδεών και του δίκιου μου, της ευθύνης, της τιμής και της αξιοπρέπειας και μεγαλωμένος με τις αναφορές του παππού μου στα κατορθώματα των λαϊκών αγωνιστών της αντίστασης κατά του ξένου κατακτητή, για το δίκιο του αγώνα τους και την πανανθρώπινη λευτεριά, ήρθα σε επαφή με τη μεγάλη αγωνιστική παράδοση αυτού του τόπου. Μια ιστορία επανάστασης ενάντια στον οθωμανικό ζυγό, αντίστασης στον ξένο κατακτητή, εξέγερσης στο ντόπιο φασισμό, αγώνων αντιιμπεριαλιστικών, αντικαπιταλιστικών, εργατικών. Αγώνων για λευτεριά, κοινωνική χειραφέτηση και εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας”. Γρηγόρης Τσιρώνης

Στις 3 Ιούνη δικάζεται ο αντιεξουσιαστής Γρηγόρης Τσιρώνης για την απαλλοτρίωση του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος τον Γενάρη του 2006, καθώς και για 6 άλλες ληστείες τραπεζών που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2002-2006.

Αν θέλουμε να βρούμε τους πραγματικούς λόγους της δίωξης αυτής, δεν θα πρέπει να ψάξουμε στα ανύπαρκτα -ακόμα και με τους όρους μιας αστικής δίκης- στοιχεία, αλλά στη ίδια την αγωνιστική παρουσία του συντρόφου. Στις μαθητικές κινητοποιήσεις, στις εργατικές διεκδικήσεις, στη συμμετοχή του σε σωματεία βάσης, στις αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις, στην κατάληψη του Πολυτεχνείου του 1995, στη μεγαλειώδη πορεία και στις οδομαχίες κατά τη σύνοδο της Ε.Ε. το 2003 στη Θεσσαλονίκη, στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στον υποσταθμό της ΔΕΗ στην Ηλιούπολη, στις συγκρούσεις που ακολούθησαν την επίσκεψη εγκληματιών στην Ελλάδα, όπως ο Κλίντον, ο Μπλερ, και η Ράις. Ακόμα όμως και στα χρόνια της φυγοδικίας ο σύντροφος παρέμεινε ενεργός στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Στις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις, στην εξέγερση του 2008, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφική επένδυση της Eldorado Gold στην Χαλκιδική.

Αν θέλουμε να βρούμε τους πραγματικούς λόγους της δίωξης αυτής θα πρέπει να μιλήσουμε τόσο για την οργάνωση της προληπτικής αντεπανάστασης, διαχρονικής προτεραιότητας του αστικού κράτους, όσο και για το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Μια πολυεπίπεδη κατασταλτική επίθεση για να συντριβούν οι επαναστατικές δυνάμεις. Να χτυπηθούν τα προτάγματα της οργάνωσης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, της άμεσης σύγκρουσης με το καθεστώς, της αντίστασης, της έμπρακτης αλληλεγγύης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Για να θωρακίσει η ΕΕ την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων της, να επιβληθούν οι μνημονιακές πολιτικές και να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, χωρίς όμως να οξυνθεί η ταξική πάλη.

Για αυτό, στην περίπτωση του συντρόφου, οι κατασκευασμένες κατηγορίες, η επικήρυξη το 2009 από τον -παρασημοφορημένο από το FBI Υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδη, η χυδαία προπαγάνδα των ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια, η πρόσφατη κλήτευση από ειδικό εφέτη ανακριτή ώστε να αναβαθμίσει τις κατηγορίες. Συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατική πράξη της προμήθειας και της κατοχής όπλων με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού κατά συρροή από δράστες που έφεραν πολεμικό τυφέκιο και πυροβόλα όπλα (για εννιά ένοπλες ληστείες οι οποίες διαπράχθηκαν σε τραπεζικά υποκαταστήματα από τις 14.08.2013 μέχρι τις 30.05.2015) κλπ

Στις 3 Ιούνη πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα, αλληλέγγυοι, στο σύντροφο Γρηγόρη Τσιρώνη. Για να καταρρεύσει ένα ακόμα κατασκευασμένο κατηγορητήριο. Για να στήσουμε αναχώματα στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Συγκέντρωση-Μικροφωνική: Πέμπτη 2/6, πλατεία Εξαρχείων στις 20:00
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Παρασκευή 3/6, Εφετείο Αθηνών στις 9:00

Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πολιτικούς κρατούμενους. Να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο. Να σχεδιάσουμε την προλεταριακή έφοδο στον ουρανό.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ
Ιούνης 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *