Πολιτική τοποθέτηση για τη στήλη “συζητήσεις/ ερωτήσεις/ απόψεις” του Indymedia

Οι δομές αντιπληροφόρησης του κινήματος σε μία εποχή τάχιστης ροής της πληροφορίας, αλλά και καταιγιστικής προπαγάνδας των Ιδεολογικών Μηχανισμών του Κράτους, αποτελούν ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας. Και η ιδιαίτερη συνεισφορά του Indymedia σ’ αυτό το πλαίσιο είναι πολύ χρήσιμη για το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα. Αυτή η χρησιμότητα, όμως, κι αυτή η σημαντικότητα του μέσου θα πρέπει να διασφαλιστούν και εντέλει να αυτοπεριφρουρηθούν από το σύνολο του κινήματος.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, αναφερόμαστε στη στήλη “συζητήσεις/ ερωτήσεις/ απόψεις” του Indymedia, που εδώ και καιρό όχι μόνο δεν προάγουν την υγιή ιδεολογικοπολιτική διαπάλη και ζύμωση, αλλά αντίθετα την αντικαθιστούν με μια χαμηλού (έως και μηδενικού) πολιτικού επιπέδου αντιπαράθεση. Ο κιτρινισμός, η εξατομίκευση του πληκτρολογίου, η ψηφιοποίηση του καφενειακού τύπου κουτσομπολιού, οι ανεπιβεβαίωτες φημολογίες και “διαρροές”, η διαρκής δημιουργία παρασκηνιακού κλίματος εναντίον ατόμων και συλλογικοτήτων, είναι μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά δείγματα της μετάλλαξης της πολιτικής κουλτούρας του κινήματος που δημιουργείται μέσα από την επιβλαβή χρήση του μέσου. Η πρόσωπο με πρόσωπο ιδεολογική ζύμωση (που εμπεριέχει το στοιχείο της αντιπαράθεσης, ακόμα και της ρήξης) που θα πρέπει να γίνεται στα αμφιθέατρα, τις εκδηλώσεις, μέσα από την έκδοση κειμένων, βιβλίων και περιοδικών, με τη συνεχή παρουσία στις κινηματικές διαδικασίες, φέροντας το βάρος της υπογραφής του καθενός, αντικαθίσταται με την κουλτούρα της αποπολιτικοποίησης, της συκοφαντίας και της ανωνυμίας. Εν τέλει, αυτή ακριβώς η κουλτούρα καθιστά το μέσο ευάλωτο στην αστυνομική διείσδυση και την αλίευση πληροφοριών.

Ολόκληρο το κίνημα αυτο-υποβιβάζεται μέσω αυτής της απολίτικης κουλτούρας και όλοι μας (συλλογικότητες, πολιτικοί κρατούμενοι και ατομικότητες) θα πρέπει να πάρουμε θέση για να περιφρουρήσουμε τις διαδικασίες από αυτόν τον κατήφορο. Θα αρκεστούμε μονάχα σε ένα περιστατικό: τη σπίλωση της μνήμης του αναρχικού και μέλους του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρου Φούντα, που σκοτώθηκε με το όπλο στο χέρι σε προπαρασκευαστική ενέργεια της οργάνωσης. Η λάσπη πως σκοτώθηκε σε εκτέλεση συμβολαίου θανάτου υπάρχει ακόμα στο Indymedia, παρότι ο σύντροφός του Κώστας Γουρνάς απάντησε σ’ αυτόν τον οχετό.

Ως Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ ζητάμε την κατάργηση της στήλης “συζητήσεις/ερωτήσεις/απόψεις”, όχι για να “λογοκρίνουμε” κανέναν, αλλά για τη συνολική περιφρούρηση του κινήματος. Και φυσικά θα θεωρήσουμε τουλάχιστον προβοκατόρικη την ανάρτηση του κειμένου αυτού στην εν λόγω στήλη.

Καλούμε και άλλους συντρόφους/-ισσες, πολιτικές ομάδες, στέκια, καταλήψεις, πολιτικούς κρατούμενους και φυλακισμένους αγωνιστές να τοποθετηθούν δημόσια για την αναγκαιότητα παύσης λειτουργίας της στήλης “συζητήσεις/ ερωτήσεις/ απόψεις” του Ιndymedia.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Αθήνα, Μάης 2016

One thought on “Πολιτική τοποθέτηση για τη στήλη “συζητήσεις/ ερωτήσεις/ απόψεις” του Indymedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *