ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

p5-427x640

Το Σάββατο 8 Οκτώβρη η χιτλεροκυπατζίδικη συμμορία της Χρυσής Αυγής εγκαινίασε τα «συνδικαλιστικά» της γραφεία στην περιοχή του Παγκρατίου. Μετά από πρωτοβουλία συντρόφων και συντροφισσών από τις γύρω περιοχές καλέστηκε αντιφασιστική πορεία, την ίδια ώρα, με σκοπό την μη ομαλή διεξαγωγή και την παρεμπόδιση του φασιστικού πανηγυριού. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, σωματεία βάσης, αριστερές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, ατομικότητες καθώς και κάτοικοι των γύρω περιοχών. Ένα πλήθος χιλίων και πλέον αντιφασιστών-αντιφασιστριών βρέθηκε εκεί για να μην αφήσει σπιθαμή γης στα τσιράκια του κεφαλαίου και να μπλοκάρει με την παρουσία του τη διάχυση του φασιστικού δηλητηρίου.

Ως Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ επιλέξαμε να συμμετέχουμε στην ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά της κινητοποίησης, στηρίζοντας ταυτόχρονα με τη συμμετοχή μας την περιφρούρηση της από την αστυνομική βία και τις φασιστικές προκλήσεις. Στη διάρκεια της πορείας και δυο τετράγωνα πριν το αστυνομικό μπλόκο, μια ολιγομελής ομάδα ατόμων η οποία πορευόταν παράπλευρα στο πεζοδρόμιο κουκουλωμένη (παρά τις εκκλήσεις διοργανωτών και περιφρούρησης να μπουν στο κυρίως σώμα της πορείας και μέσα από τις αλυσίδες), αρχίζει να εξοπλίζεται σπάζοντας πέτρες. Στο πλαίσιο της περιφρούρησης της πορείας δυο σύντροφοι της Συνέλευσης μας πλησίασαν την συγκεκριμένη ομάδα-παρέα λέγοντας τους, ευγενικά, ότι τα χαρακτηριστικά της πορείας δεν είναι συγκρουσιακά και ότι η κίνηση τους δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς της. Τότε κάποιοι εξ αυτών επιτίθενται στους συντρόφους μας προσπαθώντας να τους χτυπήσουν. Υπερασπιζόμενοι την πολιτική μας αξιοπρέπεια και την σωματική ακεραιότητα των συντρόφων μας, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητο και η πρόκληση των εν λόγω ατόμων απαντήθηκε με την άσκηση της ελάχιστης χρήσης βίας που αναλογούσε στην περίσταση, με αποτέλεσμα μιας πολύ μικρής έκτασης συμπλοκή, κυρίως λογομαχίας, μεταξύ μελών της συνέλευσης μας και συντρόφων άλλων συλλογικοτήτων που συμμετείχαν στην περιφρούρηση και της συγκεκριμένης παρέας, όπου τους έγινε σαφές σε όλους τους τόνους ότι η παρουσία τους εκεί οφείλει να είναι σύμφυτη με το σεβασμό των χαρακτηριστικών που προέκυψαν από τη συλλογική διαδικασία που κάλεσε τη διαδήλωση.

Στο όνομα μιας κακοχωνεμένης εξεγερτικότητας γινόμαστε εδώ και καιρό μάρτυρες περιστατικών όπου άτομα και παρέες όχι μόνο λειτουργούν αυτοβούλως και αντισυντροφικά στη πλάτη μπλοκ και διαδηλώσεων αλλά δεν διστάζουν να ασκήσουν και βία, πολλές φορές μάλιστα αλόγιστη, σε όσους αντιτίθενται στις πρακτικές τους. Ως Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ, όντας ενεργό κομμάτι του κινήματος θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι θα συνεχίσουμε να περιφρουρούμε τις δράσεις, τις κινήσεις, τις δομές και το σύνολο του Αγώνα από λογικές πολίτικου μικροαστισμού, τυχοδιωκτισμού, αντικοινωνικής βίας, καβάτζας και τσάμπα μαγκιάς με τις πλάτες άλλων. Δε θα ανεχτούμε καμία τραμπούκικη συμπεριφορά να υποκαταστήσει και να υπερκαθορίσει τις συλλογικές διαδικασίες μας και προφανώς όποιο χέρι τολμήσει να σηκωθεί πάνω σε σύντροφο θα έχει την τύχη που του αναλογεί.

ΥΓ: Όσον αφορά τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο Ιndymedia στη στήλη “ Συζητήσεις-ερωτήσεις-απόψεις” σε σχέση με το περιστατικό στο όποιο φωτογραφίζεται η Συνέλευση μας και χαρακτηριζόμαστε ως “τραμπούκοι, κνατ” κτλ με πληθώρα ανακριβειών και ψεμμάτων σε σχέση με τα γεγονότα, παράλληλα με κιτρινισμούς και αναφορές σε σχέση με το ρολό μας μέσα στο Κίνημα ως Συνέλευση, έχουμε καταθέσει την άποψη μας για τη συγκεκριμένη στήλη και έχουμε την άποψη ότι η διαπάλη των ιδεών, της τακτικής, των θέσεων και των απόψεων εντός του κινήματος (ακόμα και όταν αυτές συγκρούονται) γίνεται μέσα στον Αγώνα και τις διαδικασίες του και όχι πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Για επικοινωνία: Πολιτικός χώρος στη Σπύρου Τρικούπη 44, Εξάρχεια
Δευτέρα 18:30 – 21:30 και Σάββατο 13:00 – 15:00

https://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/

e-mail: syneleusi-enantiastin-ee@espiv.net

One thought on “ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ

  1. Pingback: Sobre los incidentes en la manifestación antifascista del 8 de octubre |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *