ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ: Πέμπτη 10 Νοέμβρη, ΕΜΠ (κτ.Γκίνη), 7.00 μμ

Στις 15 και 16 Νεομβρίου ο πολιτικός εκπρόσωπος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, Μπάρακ Ομπάμα, θα επισκεφθεί την Ελλάδα, για να συγχαρεί την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έχει δείξει στην   εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, απαιτώντας την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλσιτικούς σχεδιασμούς, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα του προσφυγικού Η επίσκεψη του πλανητάρχη στη δεδομένη συγκυρία (όπως και του Κλίντον στις 19/11/99) αποτελεί μία ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για τη νεολαία και το εργατικό και  λαϊκό  κίνημα, καθώς θα πραγματοποιηθεί εν όψει του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η εν λόγω κίνηση αποσκοπεί στην προσβολή του αντιδικτατορικού αγώνα και του φοιτητικού κινήματος και στην αντιστροφή  του πραγματικού του περιεχομένου, διότι αποσκοπεί στο να προβληθούν  οι φονιάδες των λαών ως φίλοι και σύμμαχοι για την ελάφρυνση του χρέους, όπως προβάλλεται διαρκώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γιατί είναι οι ίδιοι , οι οποίοι στήριξαν τη ντόπια αστική τάξη από την περίοδο του ελληνικού εμφυλίου πολέμου και μετά, με αποτέλεσμα να στηθεί το μετεμφυλιακό κράτος διώξεων και τρομοκρατίας. Γιατί είναι αυτοί, οι οποίοι έθεσαν σε εφαρμογή το νατοϊκό σχέδιο έκτακτης ανάγκης «Προμηθεύς» (Απρίλιος 1967), με πρόσχημα την εξουδετέρωση της κομμουνιστικής απειλής. Υπό αυτή την έννοια, η επίσκεψη Ομπάμα χλευάζει την αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού ενάντια στα ευρωατλαντικά συμφέροντα, επιχειρεί να  αποπρασανατολίσει το λαό και τη νεολαία από τα νέα δυσβάστακτα αντεργατικά μέτρα, που πρόκειται να ληφθούν κατά τη διάρκεια της β αξιολόγησης, επιβιβεβαιώνει με τον πιο ωμό τρόπο την αντιδραστική  θέση  «Ανήκουμε στη Δύση», την οποία είχε εκφράσει ο Τσίπρας το 2014 πριν από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ ειρήνης πρώτος έγχρωμος πρόεδρος των ΗΠΑ – συνεχίζοντας επάξια με τους προηγούμενους Αμερικανούς πλανητάρχες το καθεστώς συστηματικής παραβίασης των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών με δεκάδες δολοφονίες- ως υπεύθυνος για την ενίσχυση του εκτρώματος του ISIS, το ξεκλήρισμα χιλιάδων ανθρώπων, την προσφυγιά, το θάνατο, τις καταστροφές και τη ληστρική εκμετάλλευση και  λεηλασία των πλουτοπαραγωγικών πηγών  ξέχων χωρών,  είναι ανεπιθύμητος τις ημέρες της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου και θα τον υποδεχτούμε, όπως αρμόζει σε ένα φονιά και εχθρό των λαών.

Καλούμε τους συντρόφους και τις συντρόφισες του επαναστατικού κινήματος, αναρχικούς και κομμουνιστές, ανένταχτους αγωνιστές και αγωνίστριες να διαδηλώσουν μαζικά και μαχητικά ενάντια στην ιμπεριαλιστική φονική μηχανή, που υπηρετεί ο Ομπάμα,  τιμώντας τους αντιμπεριαλιστικούς αγώνες του λαϊκού κινήματος. Γιατί οι λαοί καθορίζουν την ιστορία τους, τσακίζοντας τον ιμπεριαλισμό και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά. Γιατί από τη μνημονιακή Ελλάδα μέχρι  την ηρωϊκή  αντίσταση στα εδάφη της Παλαιστίνης και την  θυσία του κουρδικού λαού η νίκη των λαών θα σημάνει τον εφιάλτη των ιμπεριαλιστών.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

 

Συζήτηση για την οργάνωση μπλοκ:

Πέμπτη 10/11, 19:00 , ΕΜΠ (κτ.Γκίνη)

 

Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας

Κόκκινη γραμμή – ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *