Ανακοίνωση για την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

antiΣτις 15 και 16 Νοέμβρη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφτηκε την Ελλάδα. “Έναν από τους στενότερους συμμάχους των ΗΠΑ”, όπως ο ίδιος δήλωσε. Προκλητικά, τις μέρες της επετείου της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73.

Στις 15 Νοέμβρη, χιλιάδες λαού διαδήλωσαν ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ. Ανάμεσα σε αυτούς και το μπλοκ μας, με συμμετοχή 500 περίπου διαδηλωτών και με κεντρικό πανό ένα σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αντίστασης: “Νίκη στα όπλα των λαών. Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών”.

Η επιλογή μας να πορευτούμε συγκροτημένα, να περιφρουρήσουμε το μπλοκ μας, να μην επιτρέψουμε τον αστυνομικό κλοιό, να συγκρουστούμε στον αστυνομικό φραγμό και να επιστρέψουμε συντεταγμένα και δυναμικά μέχρι τα Εξάρχεια ήταν μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή. Μια θέση μάχης ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, την προσπάθεια εξωραϊσμού του από την “αριστερά” του κεφαλαίου, την αστυνομοκρατία και την απαγόρευση της διαδήλωσης. Στόχος μας ήταν να στείλουμε ένα δυνατό σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό σε όλο τον κόσμο. Αλλά και ένα μήνυμα στο χειμαζόμενο λαό ότι οποιαδήποτε “διευκόλυνση” της αποπληρωμής του χρέους από τους δανειστές, όπως και αν αυτή παρουσιαστεί, θα σημαίνει νέα μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα. Ένα αντιπολεμικό μήνυμα ενάντια στην -πιο βαθιά- εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αν ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε “τον Ομπάμα που εργάστηκε με σθένος για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα όλων”, εμείς αποχαιρετήσαμε θερμά ένα κάθαρμα το οποίο ευθύνεται για το πραξικόπημα στην Ουκρανία, τον πόλεμο στη Συρία και τη Λιβύη, τα στρατεύματα κατοχής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τη σιωνιστική κατοχή της Παλαιστίνης. Τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλλει το ΔΝΤ σε ολόκληρο τον πλανήτη. Τους δολοφονημένους μαύρους από την αστυνομία, τις συνθήκες σκλαβιάς στις φυλακές, το στρατόπεδο του Γκουαντανάμο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Αναρχική συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, Κόκκινη Γραμμή – ομάδα για την εργατική αντεπίθεση, Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *