Σύντομη ενημέρωση από τη χθεσινή συγκέντρωση (22/6) ενάντια στις δυνάμεις του μαύρου μετώπου

unnamed...

Σύντομη ενημέρωση από τη χθεσινή συγκέντρωση (22/6) ενάντια στις δυνάμεις του μαύρου μετώπου

Με τη συμμετοχή 250-300 συντρόφων και συντροφισσών πραγματοποιήθηκε η χθεσινή διαδήλωση ενάντια στις δυνάμεις του φιλελέ-φασιστικού μαύρου μετώπου, που είχε καλεστεί την προηγούμενη μέρα από πρωτοβουλία συντρόφων-συντροφισσών.

Από τις 5 το απόγευμα και για 2 περίπου ώρες πραγματοποίηθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο που ξεψύχησε ο Δημήτρης Χριστούλας, καλώντας το λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στους δυνάστες του. με μοίρασμα κειμένων. Καθ’ολη τη διάρκεια της σύγκέντρωσης και της διαδήλωσης συμμετείχαν με πανώ η Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ και η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση-Avantgarde.

Λίγο μετά τις 7 και μέχρι περίπου τις 8 η συγκέντρωση ανέβηκε μπροστά από το κοινοβούλιο όπου και φωνάχτηκαν συνθήματα (“Διαγραφή του χρέους- έξω απ΄την ΕΕ, με λόγια Επανάσταση δε γίνεται Λαέ”, “Η Ευρώπη δεν έίναι το σπίτι των λαών, είναι των σφαγείο των πολυεθνικών”, “Η Αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στο πόλεμο των αφεντικών”, “Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι”, “Εδώ δεν είναι Ουκρανία δοσίλογοι θα φύγετε όλοι με φορεία”, “Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ”, Ένας είναι ο δρόμος Λαέ για να νικάς ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, Μελίγαλας”, “φασίστες και αφέντικα στου πηγαδιού τον πάτο ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο” και άλλα).

Δεν έλειψαν οι διαξιφισμοί και οι αντεγκλήσεις με τον εσμό των αστών και των τραπεζοτσολιάδων, των απόγονων χιτών και των νεοδωσίλωγων ενώ σύντομα η συγκέντρωση περικυκλώθηκε από δοιμιρίες ματατζήδων παραμένοντας στο σημείο για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια η διαδήλωση κινήθηκε συγκροτημένα προς την Πανεπιστημίου όπου και παρέμεινε στάσιμη απαιτώντας και πετυχαίνοντας την άμεση απομάκρυνση των ένστολων χρυσαυγιτών που την είχαν περικυκλώσει για να καταλήξει στα Προπύλαια όπου και ολοκληρώθηκε.

πηγή: athens imc.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *