Αλληλεγγύη στον αγώνα της Ε. Στατήρη. Άμεση απελευθέρωση.

“Όλες οι αποφάσεις, όταν πρόκειται για ελευθερία, κλείνουν μέσα τους το θάνατο. Εμείς μέσα σ’ αυτό το θάνατο πρέπει να κερδίσουμε τη ζωή.” Γ. Πετρόπουλος

Η Έ. Στατήρη βρίσκεται προφυλακισμένη εδώ και εφτά μήνες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Μια εκδικητική προφυλάκιση που καταπατά ακόμα και την αστική νομιμότητα, καθώς μετά την απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων, μεταξύ άλλων, υπήρξε και νομοθετική πρόβλεψη με ειδική τροπολογία που επέτρεπε την αποφυλάκισή της.

Μια προφυλάκιση με μοναδικό “επιβαρυντικό” στοιχείο τη συγγενική της σύνδεση με μέλος της ΣΠΦ, που επιδιώκει να καταστήσει σαφές πως το κράτος διατηρεί το μονοπώλιο άσκησης της βίας.

Μια προφυλάκιση που αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα πως κάθε μνημονιακή κυβέρνηση επιβάλλει ένα καθεστώς μόνιμης “έκτακτης ανάγκης” με τους δικαστικούς και αστυνομικούς μηχανισμούς να παραμένουν ισχυροί και αμετακίνητοι στις πάγιες τακτικές παραδειγματισμού και εκφοβισμού όχι μόνο όσων αγωνίζονται μα και όλων εκείνων που επιλέγουν να σταθούν δίπλα τους.

Στις 14 Σεπτέμβρη, ύστερα από 6 επαναλαμβανόμενες αρνητικές απαντήσεις από τα δικαστικά συμβούλια στις αιτήσεις αποφυλάκισης της, η Έ. Στατήρη ξεκινά απεργία πείνας διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωσή της. Με όπλο το ίδιο της το κορμί στέλνει ένα μήνυμα αξιοπρέπειας και τόλμης, υπενθυμίζοντας σε όλους και όλες μας πως τίποτα δεν έχει κερδηθεί αναίμακτα, επικαιροποιώντας την αυταξία του αγώνα.

Ένας αγώνας προσωπικός μα και συλλογικός συνάμα που πρέπει να δίνεται καθημερινά ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτικό καθεστώς “έκτακτης ανάγκης”.

Ένας αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του.

Ένας αγώνας με κάθε μέσο για την κοινωνική επανάσταση.

Αλληλεγγύη στον αγώνα της Ε. Στατήρη. Άμεση απελευθέρωση.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *