Ανακοίνωση για τη σφαγή στην Άγκυρα.

Το Σάββατο 10 Οκτώβρη, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές στην Τουρκία, πραγματοποιήθηκε διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της “Συγκέντρωσης για την Ειρήνη”, όπου δολοφονήθηκαν -μέχρι τώρα- 128 αγωνιστές και αγωνίστριες και τραυματίστηκαν περίπου 246.

Ένοχος για τη σφαγή αυτή, όπως και για τη βομβιστική επίθεση στο Ντιαρμπακίρ πριν τις εκλογές του Ιουνίου αλλά και στο Σουρούτς τον Ιούλιο, είναι ο ιμπεριαλισμός και το φασιστικό κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Αν την επίθεση αυτή υλοποίησαν πράκτορες της ΜΙΤ ή οι ισλαμο-φασίστες του ISIS μικρή σημασία έχει για το λαϊκό κίνημα και τους επαναστάτες. Ξεκάθαρος στόχος της η πολιτική ενίσχυση του Ερντογάν και του κόμματός του μέσα από τη νατοϊκής έμπνευσης “στρατηγική της έντασης” και η τρομοκράτηση του κουρδικού και τούρκικου λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί όταν κρατάει ενός λεπτού σιγή στην έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του, ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται Τούρκοι και Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες στη φυλακή. Ο Τσίπρας νομιμοποιεί την υποκριτική καταδίκη της επίθεσης από τον Ερντογάν και επιβεβαιώνει ξανά τη στοίχιση του με τον αμερικανικό παράγοντα και την ΕΕ, όταν εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην τούρκικη κυβέρνηση.

Στεκόμαστε ολόψυχα δίπλα στον κουρδικό και τούρκικο λαό. Τιμάμε τους νεκρούς μας και δεν ξεχνάμε τους δολοφόνους τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το κεφάλαιο και το κράτος του.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ
13/10/2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *