Παύση κάθε δίωξης – Καμία απέλαση – Άμεση Απελευθέρωση για όλους τους συλληφθέντες διαδηλωτές της 8ης Μάη. Συγκέντρωση Αλληλεγγύης: Τετάρτη 11 Μάη, Δικαστήρια Ευελπίδων, 10.00 πμ.

IMG_20160507_184948

Την Κυριακή 8 Μάη, 3η συνεχόμενη ημέρα γενικής Απεργίας, και ενώ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερψήφιζε στη Βουλή – με την αντιπολιτευτική συναινετική “ανοχή” σύσσωμου του μνημονιακού τόξου – την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην πλατεία Συντάγματος χιλιάδες διαδηλωτές εναντιώνονταν στο βάθεμα της ταξικής αφαίμαξης και της κοινωνικής λεηλασίας. Η λαϊκή συμμετοχή διατάραξε – έστω και αναντίστοιχα σε σχέση με το μέγεθος της αστικής επέλασης που συνεχίζεται αμείωτη εδώ και μια επταετία – τη σιγή νεκροταφείου που επιβάλουν η αστική τάξη, τα καπιταλιστικά-ιμπεριαλιστικά διευθυντήρια και το κράτος τους.

Η δίκαιη οργή, παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς της συγκυρίας, βρήκε τους τρόπους για να εκφραστεί (παίρνοντας στο κυνήγι φασίστες αγροτοπατέρες και μνημονιακούς δημοσιογραφικούς παπαγάλους). Μετά από συγκρούσεις περιορισμένης έκτασης, οι πραιτοριανοί του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού του εξαπέλυσαν γενικευμένη δολοφονική επίθεση με ξυλοδαρμούς, ρίψη δακρυγόνων σ’ ευθεία βολή και χειροβομβίδων κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών προκαλώντας πολλούς τραυματισμούς. Μετά απ’ αυτήν την κατασταλτική επιχείρηση που σκόπευε στην εκκένωση του Συντάγματος, μπλοκ διαδηλωτών – ανάμεσα τους και αυτό της Συνέλευσης αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στη ΕΕ – ανασυνταχθήκαμε και επιστρέψαμε έξω από τη Βουλή όπου και παραμείναμε μέχρι τη συντεταγμένη αποχώρησή μας ως τα Προπύλαια. Λίγα αργότερα, και ενώ ένα μπλοκ αναρχικών επέστρεφε προς τα Εξάρχεια έπεσε σε αστυνομική ενέδρα (προφανώς προσχεδιασμένη στα επιτελεία της “αριστερής” ΓΑΔΑ) η οποία είχε ως απολογισμό τη σύλληψη 14 διαδηλωτών. 7 από τους συλληφθέντες είναι μετανάστες και στα πλαίσια μιας αστυνομικής-δικαστικής μεθόδευσης ποινικοποίησης της ριζοσπαστικοποίησης τους, αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες και απειλούνται με προφυλάκιση και απέλαση.

Το κεφάλαιο και το κράτος του έχουν και μνημονιακή και κατασταλτική συνέχεια. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Παύση κάθε δίωξης – Καμία απέλαση – Άμεση Απελευθέρωση για όλους τους συλληφθέντες διαδηλωτές της 8ης Μάη.

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης:

Τετάρτη 11 Μάη, Δικαστήρια Ευελπίδων, 10.00 πμ.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *