ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ RECEP HASAR

Στις 13 Μαΐου, ένοπλη πολιτοφυλακή του Λαϊκού Μετώπου εισέβαλε σε σπίτι στην περιοχή Gazi της Κωνσταντινούπολης, με σκοπό να διεξάγει έρευνα σχετικά με πληροφορίες περί χρήσης και διακίνησης ναρκωτικών. Ενώ οι σύντροφοι ερευνούσαν το χώρο για τη διαπίστωση ή μη ύπαρξης ναρκωτικών, δέχτηκαν πυροβολισμούς ακριβώς τη στιγμή που ανακάλυπταν ποσότητα ηρωίνης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πολιτοφύλακας RECEP HASAR. Οι σύντροφοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς εκτελώντας επί τόπου έναν εκ των ναρκέμπορων. Στις 26 Μαΐου ο σύντροφος RECEP HASAR που νοσηλευόταν βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε τελικά στα τραύματα του, πέφτοντας ηρωικά μαχόμενος ενάντια στη σήψη που εξαπλώνουν τα ναρκωτικά στις λαϊκές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης.

Ο σύντροφος RECEP δεν έδωσε τη ζωή του μονάχα για τον αγώνα ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, αλλά για το συνολικό αγώνα ενάντια στη καπιταλιστική βαρβαρότητα. Και αυτό γιατί τα ναρκωτικά δεν αποτελούν απλά στοιχείο πολιτιστικής κατάπτωσης και αντεπαναστατικής μεθόδευσης κυρίως προς τη νεολαία, αλλά στυλοβάτη της παγκόσμιας οικονομίας και μια από τις επικερδέστερες εμπορικές δραστηριότητες των αστικών τάξεων διεθνώς. Τα ασύλληπτα κέρδη που διακινούνται από το λαθρεμπόριο (όπλων, ναρκωτικών, ανθρώπων κλπ), αποκαλύπτουν την πλέον αδυσώπητη φύση της καπιταλιστικής κερδοφορίας η οποία, παρακάμπτοντας τους όποιους νομικούς φραγμούς, όχι απλά δεν διακινδυνεύει αλλά απεναντίας απελευθερώνεται ολοκληρωτικά δημιουργώντας το ασφαλέστερο περιβάλλον υπερσυσσώρευσης κερδών. Το περιβάλλον όπου επικρατεί στο ακέραιο η βασική αρχή του καπιταλιστικού συστήματος: ο νόμος του ισχυρότερου και η επιβολή του δια της βίας.

Οι επονομαζόμενες μαφίες δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τις ένοπλες συμμορίες του κεφαλαίου. Είναι οι μισθοφορικοί στρατοί, που στελεχώνονται από αντικοινωνικά-παρασιτικά στοιχεία ή νέους χωρίς μέλλον, που αναζητώντας μια διέξοδο από την μιζέρια της φτώχειας μετατρέπονται τελικά σε αναλώσιμα υλικά των αφεντικών τους. Μετατρέπονται όμως εκ θέσεως και αυτόματα σε εχθρούς του λαού, γιατί οι υπηρεσίες που προσφέρουν με το να “δηλητηριάζουν”, εκφοβίζουν και εκμεταλλεύονται τους κοινωνικά αδύνατους, τους καθιστά υπόλογους άρα και δίκαια στοχοποιημένους από τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος.

Ο RECEP, ως κομμουνιστής πολιτοφύλακας, είχε αποστολή να περιφρουρεί τη γειτονιά του τόσο από τις μαφιόζικες δραστηριότητες όσο και από την παρακμιακή αλλοίωση που αυτές επιδιώκουν να επιφέρουν. Οι λαϊκές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, είναι ιστορικές γειτονιές αντίστασης και αλληλεγγύης, είναι φρούρια απέναντι στο φασιστικό τουρκικό καθεστώς και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι σύντροφοι του ηρωικού Λαϊκού Μετώπου χύνουν το αίμα τους για να μην παραδοθούν οι γειτονιές τους στην αστική σαπίλα της αστυνομοκρατίας και του μαφιόζικου παρακράτους που απροκάλυπτα υπηρετεί. Και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε δίπλα τους, παίρνοντας κουράγιο και έμπνευση, για να προετοιμάσουμε τις δικές μας άμυνες απέναντι στον καπιταλισμό, τις μαφίες και την αστυνομία τους.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ
Ιούνης 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *