Ούτε σπιθαμή γης στα φασιστικά μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και του κράτους του! Αντιφασιστική Συγκέντρωση: πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, 5.00 μμ

10410194_10204169675954050_7223125277972958909_n

3 χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα:

δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε!

…ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να χει η αλήθεια αυτή πραχτική σημασία; Αυτοί που είναι αντίπαλοι του φασισμού χωρίς να είναι αντίπαλοι του καπιταλισμού, αυτοί που παραπονιούνται για τη βαρβαρότητα που αιτία τάχα έχει τη βαρβαρότητα την ίδια, μοιάζουν μ’ ανθρώπους που θέλουν το μερτικό τους απ’ το αρνί χωρίς όμως να σφαχτεί, θέλουν να φάνε το κρέας, να μη δουν όμως τα αίματα….

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, τρία χρόνια μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου στο Κερατσίνι, οι διασπασμένοι από τη Χρυσή Αυγή φασίστες της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ένωσης (Λ.Ε.Π.ΕΝ) φιλοδοξούν να εγκαινιάσουν τα κεντρικά γραφεία τους στον Άγιο Παντελεήμονα. Πρόκειται για τα γραφεία από τα οποία έχουν παραμείνει ως τώρα άφαντοι και τα οποία πρόσφατα “ανακαινίστηκαν” από τους αντιφασίστες της περιοχής.

3 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε, συνεχίζουμε να πολεμάμε

τους απόγονους των χιτών και των ταγματασφαλιτών, τους νοσταλγούς του Μεταξά και των χουντικών συνταγματαρχών, τους θαυμαστές του Χίτλερ και του Μουσολίνι, τα δήθεν αντισυστημικά μαντρόσκυλα των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των καναλαρχών, τους δουλέμπορους της κάλπικης ελεημοσύνης “μόνο για Έλληνες”, τους διαχρονικούς συνοδοιπόρους των μπάτσων και του παρακράτους, τους αυτουργούς των θρασύδειλων επιθέσεων εναντίον προσφύγων, μεταναστών, εργατών, αγωνιστών και δομών του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος, τους δολοφόνους του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν.

3 χρόνια μετά, το αίμα δεν είναι νερό, η Μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Όποιοι κι αν είναι οι σχεδιασμοί του αστικού κράτους και παρακράτους, η πολυεθνική φτωχογειτονιά του Άγιου Παντελεήμονα θα μείνει καθαρή, δε θα ξαναγίνει πεδίο ρατσιστικών πογκρόμ και διάχυσης του φασιστικού δηλητηρίου και οι φασίστες, όποια προβιά και αν φορέσουν, θα παραμείνουν άφαντοι. Η Ιστορία αυτού του τόπου, η μακρόχρονη αγωνιστική δραστηριοποίηση του Μαχητικού Αντιφασισμού καθώς και η “χαδιάρικη” στάση που επιδεικνύει η αστική δικαιοσύνη στη δίκη-παρωδία της Χ.Α υπενθυμίζουν και διδάσκουν: ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους και όχι στη βουλή με δικαστές και νόμους!

Ούτε σπιθαμή γης στα φασιστικά μαντρόσκυλα

του κεφαλαίου και του κράτους του!

Αντιφασιστική Συγκέντρωση:

πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, 5.00 μμ

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *