Πίσω μαφιόζοι. Εμπρός Σύντροφοι!

Το τελευταίο διάστημα στη περιοχή των Εξαρχείων διεξάγεται μια σκληρή πολιτική και κοινωνική αναμέτρηση. Από τη μια πλευρά του οδοφράγματος στέκεται ο κόσμος της Αντίστασης, του Αγώνα και της Αλληλεγγύης. Στην άλλη πλευρά στέκεται η πιο σκληρή μορφή ενός κόσμου που σαπίζει: το οργανωμένο έγκλημα, συγκροτημένο ως παράνομο κεφάλαιο, με τις πλάτες και την άμεση συνεργασία της αστυνομίας. Ένας εσμός που μετέτρεψε τη γειτονιά σε ένα απέραντο τσιφλίκι διακίνησης ναρκωτικών και σε αρένα κοινωνικού κανιβαλισμού.

Με ηγεμονικό ρόλο το δίκτυο αυτό αφενός προέβη σε μια τεράστια συγκέντρωση πλούτου από τα κέρδη του παράνομου εμπορεύματος που διακινούσε, αφετέρου γεωγραφικά κατείχε νευραλγικά σημεία ελέγχου, από όπου διακινούσε τα ναρκωτικά. Η απελευθέρωση αυτών των κρίσιμων σημείων αποτέλεσε πρωταρχικό καθήκον για τις δυνάμεις του αγώνα, αφού τα κατεχόμενα από το οργανωμένο έγκλημα εδάφη αποτέλεσαν χαμένες θέσεις για το κίνημα και ανάχωμα στην ανάπτυξη των αντιστάσεων στη γειτονιά. Για να καταφέρει η γειτονιά να πάρει νέα μορφή και να αποκτήσει νέα περιεχόμενα αντίστασης όφειλε να οργανωθεί για να διαρρήξει την “ειρηνική” συνύπαρξη με τη ναρκω-μαφία. Με εμπροσθοφυλακή το αγωνιστικό κίνημα της γειτονιάς, η επανάκτηση των εδαφών που βρίσκονταν υπό την κυριαρχία του κυκλώματος επισφράγισε μια κρίσιμη νίκη. Η προσωρινή νίκη εναντίον των κρατικών σχεδιασμών αποτέλεσε μια αιματοβαμμένη νίκη. Μια νίκη που μας φέρνει αντιμέτωπους με νέα καθήκοντα. Να περιφρουρήσουμε την πλατεία και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων απέναντι στις προσπάθειες επανασυγκρότησης του οργανωμένου εγκλήματος και παράλληλα να δημιουργήσουμε δομές κοινωνικής αυτοοργάνωσης και ταξικής αλληλεγγύης.

Η διαμόρφωση ενός πλατύ μετώπου, η οργανωμένη και συνεπής δράση, η κοινωνική και λαϊκή αυτοάμυνα της γειτονιάς των Εξαρχείων ήταν αυτή που προκάλεσε την οπισθοχώρηση των κρατικών σχεδιασμών στην περιοχή και για αυτόν τον λόγο ο νικηφόρος αγώνας των Εξαρχείων αποτελεί παράδειγμα αντίστασης για κάθε γειτονιά.

Το τελευταίο γεγονός, οι πυροβολισμοί μαφιόζων στην πλατεία Εξαρχείων στις 21 Σεπτέμβρη μας κινητοποιεί για να διαδηλώσουμε την Πέμπτη 27 Οκτώβρη από την πλατεία Εξαρχείων στις 18:00.

Ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή.

Ή εμείς ή αυτοί. Μέση λύση δεν υπάρχει.

Συνέλευση αναρχικών κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *