ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ – ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

13510915_1704987573101662_2601315312316752064_n

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με τους δανειστές ετοιμάζουν ένα νέο κύκλο ταξικής αφαίμαξης. Στο στόχαστρό τους μπαίνει, για μια ακόμη φορά, ο κόσμος της εργασίας και τα δικαιώματά του. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, το ξεπούλημα στο ιδιωτικό κεφάλαιο υποδομών και “αγαθών”, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τίθεται επί τάπητος για μια ακόμη φορά η καταβαράθρωση των εργασιακών σχέσεων μέσα από νέα μέτρα.

Μέτρα που εξυπηρετούν μόνο το κεφάλαιο, ντόπιο και διεθνές, και επιβαρύνουν περαιτέρω την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι της “διαπραγμάτευσης” έχουν τεθεί: νέα μείωση του ήδη πολύ χαμηλού κατώτατου μισθού και θέσπιση υποκατώτατου για τους νεοπροσληφθέντες, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση επιδομάτων, ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία και επισφάλεια στην αγορά εργασίας, καθιέρωση των συμβάσεων “μικροεργασίας”, “μηδενικών ορών-έκτακτης ανάγκης” κ.α., μείωση του αφορολόγητου σε μισθωτούς και συνταξιούχους (στις 5.000 από 8.600 που είναι σήμερα), αλλαγή των συνδικαλιστικών διατάξεων με στόχο τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και επαναφορά της δυνατότητας των εργοδοτών να απαντούν με lock out στις απεργίες των εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χρησιμοποιώντας την καραμέλα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης του 3ου μνημονίου και την έναρξη της συζήτησης για την “διευθέτηση” του χρέους προσπαθεί να σπείρει τον αποπροσανατολισμό. Γιατί όπως έχει δείξει και η ιστορία των 6 μνημονιακών χρόνων, το μόνο που επιφέρει το κλείσιμο των συνεχόμενων “διαπραγματεύσεων”-αξιολογήσεων, είναι νέα επαχθέστερα μέτρα. Και όσον αφορά τη “διευθέτηση” του χρέους, ο εργαζόμενος λαός δεν ξεχνάει και ακόμα πληρώνει την προηγούμενη “αναδιάρθρωσή” του, το επονομαζόμενο PSI, που ξάφρισε τα αποθεματικά των ταμείων (ασφαλιστικών, νοσοκομειακών, πανεπιστημιακών), επέφερε αλλεπάλληλες περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και παράλληλα το χρέος συνεχίζει να είναι κοντά στο 180% του ΑΕΠ.

Εμείς από την πλευρά μας, ως κομμάτι της εργατικής τάξης, καλούμε τους συναδέλφους-ισσες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τη νεολαία, να μην εφησυχάζουν. Γιατί αν δεν αντισταθούμε και δεν αγωνιστούμε ενάντια στη λαίλαπα που ζούμε ήδη, με τη μαζική ανεργία, την υποτιμημένη εργασία και τα εργοδοτικά εγκλήματα που βαφτίζονται εργατικά “ατυχήματα” (όπως εκείνο της 1ης Δεκέμβρη στο υποκατάστημα της αλυσίδας επισιτισμού Everest στην πλ.Βικτωρίας που προκάλεσε τον τραγικό θάνατο της εργαζόμενης Βασιλικής Παραστατίδου και τον τραυματισμό άλλων 3 εργαζομένων και 2 διερχόμενων πολιτών), το μέλλον που μας ετοιμάζουν προδιαγράφεται ολοένα και πιο ζοφερό. Να οργανωθούμε, όλος ο εργαζόμενος λαός, σε ένα ταξικό μέτωπο ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ μας επιβάλλουν. Να μην κάνουμε άλλα βήματα πίσω.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΚΡΑΤΟΣ, ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *