Ενημέρωση από τη σημερινή μοτοπορεία σε καταστήματα των Everest στο κέντρο της Αθήνας

15356793_1792930084299844_256304699_n

15416021_1792928877633298_488760110_n

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=H9eS_FwXv2E[/youtube]

Μετά τις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε στην πλ.Εξαρχείων η απεργιακή μοτοπορεία σε καταστήματα των Everest στο κέντρο της Αθήνας που ξεκίνησε από την πλ.Βικτωρίας, εκει που βρήκε τραγικό θάνατο την 1η Δεκέμβρη, έπειτα από ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα η 38χρονη εργαζόμενη Βασιλική Παραστατίδου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν περισσότεροι από 70 σύντροφοι και συντρόφισσες και κατά τη διάρκεια της έγιναν παρεμβάσεις με μοίρασμα κειμένων (και απεύθυνση στους εργαζόμενους-ες) και αναγραφή συνθημάτων στα Everest στην Αγ.Μελετίου & Πατησίων, στην πλ.Μοναστηρακίου, στην πλ. Συντάγματος, στην οδο Τσακάλωφ (Κολωνάκι) και στα 2 Everest της οδού Σόλωνος.

Ο αγώνας για να μη συνηθίσουμε το θάνατο, για μην μείνει αναπάντητο αυτό το εργοδοτικό έγκλημα συνεχίζεται…

ακολουθεί το κείμενο που μοιραζόταν:

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.

Την 1/12  στο υποκατάστημα της πλατείας Βικτωρίας της αλυσίδας επισιτισμού Everest (όμιλος Βγενόπουλου), προκλήθηκε έκρηξη φιάλης, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο της εργαζόμενης Βασιλικής Παραστατίδου και τον τραυματισμό 3 εργαζομένων και 2 διερχόμενων πολιτών. Αυτή η εργοδοτική δολοφονία της Β.Π., η οποία εργαζόταν στα υπόγεια της επιχείρησης, έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των εργατικών ΄΄ατυχημάτων΄΄ που αποδεκατίζουν την τάξη μας.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΦΡΕΝΟ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;

Σε πολλούς χώρους εστίασης-επισιτισμού, όπως τα Everest, έχουν γίνει κανόνας τα ελαστικά ωράρια κι οι εξαντλητικοί ρυθμοί εργασίας, η απουσία επαρκούς προσωπικού και τα εξευτελιστικά χαμηλά μεροκάματα. Αναμενόμενο αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι εργατικά ΄΄ατυχήματα΄΄, όπως ο θάνατος της συναδέλφισσας μας Β.Π. (όπως θα μπορούσε να είναι κάθε ένας/μια από εμάς). Προκειμένου η εταιρεία να μην χάσει ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη της, προτιμάει να ρισκάρει τις ζωές μας, ενώ πρέπει να διακόπτει την λειτουργία των καταστημάτων της όταν εκτελούνται επικίνδυνες εργασίες μέσα σ’ αυτά. Η μόνη  απάντηση απέναντι σ’ αυτή την γενικευμένη εργοδοτική ασυδοσία είναι η οργανωμένη δύναμη των εργαζομένων στα Everest, μέσα απ’ τη δημιουργία ενός επιχειρησιακού σωματείου.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

 

Εργατική Σύσκεψη ( ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ),  Συνέλευση Αναρχικών-Κομμουνιστών για την Ταξική Αντεπίθεση Ενάντια στην ΕΕ, Ρουβίκωνας (αναρχική ομάδα)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *