Σχετικά με τη μάχη στα Προσφυγικά και τα γεγονότα στη δίκη της Χ.Α

13879177_1116521398403785_6252755345363252455_n

Κατειλημμένα Προσφυγικά, 31 Οκτώβρη 2016

14947513_1003048513173106_6284120383528321919_n

Εφετείο (δίκη Χ.Α), 1η Νοέμβρη 2016

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτώβρη – εν’ όψει άλλης μιας συνεδρίασης της δίκης της Χ.Α στο Εφετείο – και για πολλές ώρες, δοιμιρίες των ΜΑΤ συνεπικουρούμενοι από ναζί της Χ.Α επιτέθηκαν στη γειτονιά των Κατειλημμένων Προσφυγικών της λεωφ. Αλεξάνδρας και αντιμετωπίστηκαν υποδειγματικά, σώμα με σώμα και με βροχή από πέτρες και οδοφράγματα, από την οργανωμένη περιφρούρηση κατοίκων, αλληλέγγυων και αντιφασιστών. Οι ένστολοι χρυσαυγίτες, προφανώς μ’ εντολή της γειτονικής “αριστερής” ΓΑΔΑ, εφορμώντας έσπασαν πόρτες προκαλώντας φθορές στα ιστορικά κτίρια, έπνιξαν όλη την περιοχή στα χημικά (συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου καρκινοπαθών Αγ.Σάββας) και πραγματοποίησαν προσαγωγές, δυο εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις με πλημμεληματικές κατηγορίες.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 1η Νοέμβρη τρία χρόνια μετά τη δίκαιη εκτέλεση δύο ναζί της Χ.Α από την Ε.Ο Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις στο Ν.Ηράκλειο ως αντίποινα για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και ενώ η δίκη της Χ.Α συνεχιζόταν με τη εξέταση μαρτύρων-συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που τον Σεπτέμβρη του 2013 είχαν δεχτεί θρασύδειλη επίθεση από τα ναζιστικά μαντρόσκυλα των εφοπλιστών στο Πέραμα, η ανοικτή συνεργασία αστυνομίας και Χ.Α συνεχίστηκε μέσα στην αίθουσα του Εφετείου όταν οι ναζί – με την κάλυψη και την προτροπή δοιμιριών των ΜΑΤ και κάτω από τη μύτη της “ανεξάρτητης” αστικής δικαιοσύνης – αποπειράθηκαν να επιτεθούν σε μέλη της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α) ενώ κατευθύνονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, για να λάβουν τη σθεναρή και αποφασιστική απάντηση που τους αρμόζει.

Δεν μπορούμε να συντρίψουμε τον φασισμό σε συνεργασία με τη δημοκρατική κυβέρνηση, αλλά μόνο σε πείσμα της δημοκρατικής κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά το ξερίζωμα του φασισμού, γιατί οι αστοί είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε αυτόν όταν βλέπουν ότι κινδυνεύουν να τους φύγει η εξουσία από τα χέρια.

Μπουέναβεντούρα Ντουρούτι

Σε μια συγκυρία σαν τη σημερινή, όπου η καπιταλιστική επέλαση πάνω στα εργατικά-λαϊκά στρώματα και το ιμπεριαλιστικό αλυσόδεμα του τόπου εντείνονται αμείωτα, το αστικό Κράτος – παρά την αριστερή προβιά του – επαναφέρει στο προσκήνιο την ανοικτή συνεργασία του με τους διαχρονικούς χαμάληδες του, με τα ναζιστικά μαντρόσκυλα του Κεφαλαίου που μέσα από τη διάχυση του ρατσιστικού δηλητηρίου, τις επιθέσεις σε αγωνιστές, πρόσφυγες, μετανάστες και χώρους αγώνα, προσπαθούν να βγουν και πάλι από τις τρύπες που τους έχει χώσει ο Μαχητικός Αντιφασισμός. NO PASSARAN!

Ανυποχώρητος Αγώνας ενάντια στο Κεφάλαιο,

το Κράτος του και τους φασίστες του.

Αλληλεγγύη στα κατειλημμένα Προσφυγικά

και όλους τους χώρους Αγώνα.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες της 31ης Οκτώβρη.

Συνέλευση αναρχικών- κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε

Για επικοινωνία: Πολιτικός χώρος στη Σπύρου Τρικούπη 44, Εξάρχεια
Δευτέρα 18:30 – 21:30 και Σάββατο 13:00 – 15:00

https://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/

e-mail: syneleusi-enantiastin-ee@espiv.net

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *